Coaching varázslat

coaching varázslat

A Wikipédia szerint Septimius Severus római császár orvosa, Quintus Serenus Sammonicus 208 táján írta azt a verset, amely az abrakadabra alkalmazására a legkorábbi utasítást tartalmazza.

A szót egy kis papírdarabra kellett írni, amelyet aztán a beteg nyakába kötöttek. Az illető 9 napig hordta. Akkor a szöveget át kellett vetni a beteg vállán, majd beledobni egy keletre folyó patakba. A varázsszót úgy írták le, hogy minden egymást követő sorban lehagytak a végéről egy betűt, míg végül csak az „a” betű maradt. Ahogyan a szó eltűnt, úgy kellett a beteg bajának vagy a láznak is fokozatosan eltűnnie.

Bár nem kötünk semmilyen papírdarabot a kliens nyakába, de a coaching során varázslatos módon illanhatnak el a problémák, hiszen a szavaknak tényleg lehet “varázserejük” .

Az üzleti coaching  gyakorlatilag egy, vagy több beszélgetésből áll, ahol a coach a kérdéseivel, – mint egy lámpással – rávilágít a tényekre, bevilágít a sötétbe.  Ha az ügyfél tényleg elhivatott, és együttműködő, nagyon hamar megtalálják  a megoldáshoz vezető utat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.