13 hónapos ActionCoach mentori program

13 hónapos ActionCoach mentori program

1. Mi az az ActionCoach?

Az ActionCoach üzleti tanácsadó és cégtulajdonosokat segítő üzleti coachok hálózata, melyet 1993-ban alapított Brad Sugars író-vállalkozó. Világszerte megtalálható irodái segítségével minden cégvezetőnek kész segíteni – bárkinek, aki lélekben üzlettulajdonos…

A hagyományos tanácsadó cégektől eltérően az ActionCoach sajátos mentori megközelítésének köszönhetően egyaránt foglalkozik rövidtávú tanácsadással és hosszú távú fejlesztésekkel is.

Eladási, marketing és üzletvezetési technikákra alapozva nem csak azt mutatjuk meg, miként lehet a bevételt és a profitot növelni (gyakran egészen drasztikusan), hanem azt is, hogyan lehet egy üzletet úgy fejleszteni, hogy a tulajdonosának kevesebbet kelljen dolgoznia, többet pihenhessen, és élvezhesse végre, hogy egy vállalkozás tulajdonosa.

Üzleti coach-aink széleskörű és beható üzleti tapasztalatokkal rendelkeznek, és egyben üzlettulajdonosok is, akik idejüket, pénzüket és energiájukat sikeresen fektették be saját vállalkozásaikba.

2. Miért van szükségem üzleti coachra?

Minden nagy sportoló, üzleti legenda, előadóművész segítőkkel és tanácsadókkal van körülvéve. Ahogy az üzleti élet egyre gyorsul, és a verseny egyre nő, igen nehéz egy időben lépést tartani a szakmai fejlődéssel, az eladási technikák, a marketing és menedzsment stratégiák változásával. Üzleti coach-csal dolgozni nem luxus többé, hanem üzleti szükségszerűség. Ráadásul senki sem számíthat saját magától objektív válaszokra….

Félreértés ne essék: nem azt mondjuk, hogy nem lehet ellenni az üzletben coach nélkül, de igazán virágzó vállalkozást vezetni majdnem lehetetlen.

A coach láthatja a fától az erdőt. A coach rávehet, hogy a fontos dolgokkal törődj.

A coach arra is rávehet, hogy több kört fuss, mint amennyit egyedül erőd lenne megfutni. A coach nevén nevezi a dolgokat. A coach kisebb tippeket ad. A coach figyel rád. A coach marketing vezetőd, értékesítési vezetőd, képzés szerveződ, társad, bizalmasod, mentorod, a legjobb barátod lesz… és az ActionCoach segít megvalósítani az álmaidat.

3. Mi az a feltáró beszélgetés? (alignment consultation)

Ez az, amit az ActionCoach minden üzlettulajdonossal legelőször is elvégez. Ez nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. Ez alatt az idő alatt coachod megpróbálja a legtöbbet megtudni a vállalkozásodról, céljaidról, kihívásaidról, eladásodról, marketingedről, pénzügyeidről és sok minden másról…

Mindezt három cél érdekében teszi. Az első, hogy megtudja, hogy is áll a vállalkozásod. Második, hogy tisztázza üzleti és személyes céljaidat. A harmadik, hogy olyan kulcs információkhoz jusson, aminek segítségével el lehet készíteni a 13 hónapos cselekvési tervet.

Nem hagyományos üzleti és marketing tervet kell érteni ez alatt, hanem egy olyan egymásra épülő lépésekből álló cselekvés sorozatot, amelyen végig kell menned a mentor program alatt.

4. Mi is az a mentor program?

Egyszerűen: az a 13 hónapos tevékenység, amikor az ActionCoach-od együtt dolgozik veled céljaid megvalósításán. A heti mentori találkozásokon kezdve és célkitűző megbeszéléseken át a marketing darabkáinak közös összerakásáig új eladási technikákat tudsz kifejleszteni, azért, hogy kevesebbet kelljen dogoznod és a legtöbbet megtudd arról, hogyan válthatod valóra az álmaidat.

Havonta fizetendő díjad, a beruházásod a biztosíték arra, hogy coachod minimum hetente egy találkozás során foglalkozik, és együtt dolgozik veled eladási technikád, marketinged, csapatépítési módszereid kialakításán, és minden más olyan lépésen, melyet a feltáró beszélgetés alapján elkészített cselekvési terv előír.

A többi tanácsadótól eltérően az ActionCoach nem csak azt mutatja meg, mit is kellene tenned, hanem akkor is melletted van, amikor a legnagyobb szükséged van rá – amikor az ötletek alakot kezdenek ölteni, amikor a tervek valóra kezdenek válni, amikor tippekre van szükséged, hogyan is kell azokat a gyakorlatban megvalósítani, amikor egyszerűen csak beszélned kell valakivel, amikor kihívásokkal kell szembenézned, és ami a legfontosabb: amikor nem tudod, hogyan tovább. Egy ActionCoach minden lépésedet vigyázza az úton.

5. Miért kell legalább 13 hónap?

Ha pár hétnél többet töltöttél az üzleti életben, akkor biztos láttál már több „rögtönzött megoldást”…

A legtöbb tanácsadó látszólag úgy gondolja, hogy minden problémát megoldhat pár óra, legfeljebb pár nap alatt… az ActionCOACH-nál mi úgy gondoljuk, hogy a hosszú távú sikerhez nem elég, ha felszínes megoldásokat végezünk el, és főleg helyetted. Az kell, hogy veled dolgozzunk, megmutassuk, hogyan csináld, és együttműködjünk a siker megteremtéséért.

A 13 hónap alatt együtt fogtok dolgozni a vállalkozásod különböző területein, és nem csak azt fogod látni hónapról hónapra, ahogy a céljaid megvalósulnak, hanem megszerzed a tudást és az önbizalmat is, hogy ezt egyedül is elérd újra és újra, miután a 13 hónap már véget ért…

6. Miért olyan biztos, hogy ez majd beválik az én cégemnél is, az én szakterületemen?

Van tapasztalatunk az értékesítés, a marketing, a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozás menedzselés és a csapatépítés területén…, és szó szerint több száz különböző üzleti stratégiát ismerünk, szóval rövidesen megtapasztalhatod mennyire hatásosak a jól szervezett módszereink. Másrészről viszont a szakterületedhez te értesz. Közösen megtalálhatjuk a módját, hogyan tegyük hatékonyabbá a cégedet a rendszereinkkel.

Tegyük hozzá, hogy az ActionCoach-nál biztos van legalább egy Coach, aki dolgozott már, vezetett, esetleg ő maga alapított a tiedhez hasonló céget. Az Üzleti Coach-od rendelkezésére áll az egész ActionCoach hálózat minden erőforrása és szakértelme, hogy bármilyen problémádat megoldja. Képzeld csak el, hogy egy egész sereg szakértő vár arra, hogy segíthessen neked…

7. Ez több munkát jelent, nem?

Természetesen, amikor meghatározzátok a terveiteket az ActionCoach-oddal, az rengeteg munkának tűnik majd, de a célokat elérni sosem egyszerű…

Az első néhány hónapban az alkalmazkodás némi erőfeszítést igényel majd, hogy „beinduljon a szekér”… Aztán ahogy haladsz előre a programban, egyre kevesebbet kell majd dolgoznod.

Ennek ellenére saját magadat is lenyűgözöd majd azzal, hogy milyen jól összpontosítasz, és mennyi mindent tudsz elvégezni. Összpontosítással, az ActionCoach-oddal, és ami a legfontosabb, az egész ActionCoach rendszerrel messze többet érsz majd el ugyanannyi vagy talán még kevesebb munkával is.

8. Hogyan lesz erre időm?

Ismét: az első pár hónap lesz a legnehezebb, de nem a plusz munka miatt, hanem mert a megszokottól eltérően dolgozol. Valójában az ActionCoach-od napról napra fogja megmutatni neked, hogy hogyan tudsz többet elvégezni, kevesebb erőfeszítéssel.

Más szóval az első pár hónap után azt látod majd, hogy nem többet dolgozol, csak máshoz. Ezután, a vállalkozásodtól függően, nagyjából 6 hónapon keresztül már látni fogod a kezdeti eredményeket, és ha úgy döntesz, dolgozhatsz kevesebbet, mint bármikor korábban… Emlékezz rá, hogy nem több időt kell munkára fordítani, hanem azon változtatni, hogy mihez kezdesz ezzel az idővel…

9. Mennyibe fog ez nekem kerülni?

A befektetésed összege a vállalatod nagyságától és az általunk vállalt feladat méretétől együttesen függ majd. Az ActionCoach-oddal közösen dolgozzátok majd ki a részleteket, hogy megfeleljen az üzletednek, a vállalt céloknak és kihívásoknak, amiket kitűztél.

Olyan lesz, mintha kapnál egy marketing menedzsert, egy értékesítési vezetőt, egy trénert, egy toborzási szakértő és egy vállalati tanácsadót – mindet egyetlen pénzügyi befektetésért.

Minden, amit velünk és az ActionCoach-oddal közösen teszel, igazi befektetés. Azon túl, hogy jelentős eredményeket érsz majd el az üzleteddel, olyan magas szintű vállalkozási képzést szerzel, amilyenre máshol nincs lehetőséget, és a tudatot, hogy bármikor megismételheted ezt a sikert újra és újra, más vállalkozásokban is.


Ha érdekel a program, hívj fel, 
Posta Tibor +36 20 9458 119