Előbb-utóbb mindenki szembesül nehéz döntésekkel, de nincs mindenkinek hozzá jó módszere.

Adrienn közgazdász. Közel húsz éve dolgozik multis környezetben. Elismert vezető, kisujjában van a szakma. Mivel egyedül neveli két kislányát, kincs számára a rugalmas munkaidő és a home office lehetőség.

Szereti a munkáját, s szorgalmának és a kitartásának is rég beérett már a gyümölcse, megbecsüli a cége egzisztenciálisan is.

Gimnazista kora óta vonzódig az íráshoz, ami azóta sem csitult, sőt szenvedéllyé vált. Írásait kezdetben a barátnői olvasták, mára blogja több tízezres rajongó táborral dicsekedhet.

Tavaly megvalósította régi álmát és egyik regényét könyv formában is kiadták. Óriási siker lett, de sok pénzt nem keresett belőle, mert a kiadó jó érzékkel bagóért vette meg tőle a jogokat.

Nem izgatta a dolog, mert nem is a pénz miatt csinálta.

A siker szinte megrészegítette, azóta legszívesebben csak írna.
Egyre többször gondol arra, hogy ott kellene hagynia a céget. Van valamennyi megtakarított pénze, amivel kényelmesen kihúzhatná, amíg megjelenik az új könyve.

Nemrég kiderült, hogy a cég gazdasági igazgatója nyugdíjba vonul és Adrienn neve esélyesként merült fel az utód kiválasztásánál. Az új megbízás lenne a szakmája csúcsa, ezért gürizett 20 évig.

Egy hónapja alig tud aludni, folyamatosan azon rágódik mit csináljon.
Vállalja el az új pozíciót amihez megbecsülés és anyagi biztonság társul, vagy vágjon bele és valósítsa meg régi álmát, írjon és saját kiadásban jelentesse meg a regényeit?

Már végigkérdezte az összes barátnőjét, de mindenki mást tanácsolt.
Utolsó szalmaszálként becsatlakozott egy mastermind csoportba. Kíváncsi volt milyen nézőpontokat kap a csoporttagoktól. Az első találkozó óta már ezer százalékig biztos a dolgában…

Ez a kis történet majdnem a képzelet szülötte. Hasonló dilemmákkal gyakran találkozom a mesterelme csoportjaim vezetése során.

Ha érdekel hogy működik egy ilyen közösség, gyere el a nyílt napunkra.
A részletekért kattints ide.

Posta Tibor üzleti mentor, Action Learning Team Coach