Mit tehet a cégvezető, ha a legjobb embere fordul ellene?

István tapasztalt, sikeres cégvezető rendkívül jó érzékkel ismeri fel milyen üzletekbe érdemes belevágni.

Iparágában az elsők között indított webáruházat az országban. Az újdonság ereje, a következetesen jó szolgáltatás, nagyon gyorsan repítette cégét korábban elképzelhetetlen magasságokba.

A webáruházat István tehetséges gyerekkori jóbarátja, András fejlesztette. Először csak hobbiból, majd amikor István felvette a cégéhez már hivatásszerűen is.

Bár András kiváló programozó volt az üzlethez nem nagyon értett. Azt azonban jól látta hogy István cégének egyre több bevétele van, új dolgozók érkeztek, nagyobb telephelyre költöztek, új autókat vásároltak.

Ahogy a cég fejlődött Andrásnak is szépen emelkedett a fizetése, megbecsült tagja volt a cégnek.

Még István sem tudta, hogy Andrásnak volt egy titkos szenvedélye az online szerencsejáték.
Az utóbbi időben egyre nagyobb tétekkel játszott és ha sokat veszített előfordult, hogy már hó közben fizetési előleget kért Istvántól.

András egyik napon rendkívül zavartan kopogtatott be Istvánhoz. Egy nagyobb összeget kért tőle kölcsön, hogy törleszthesse egy korábbi játék adósságát. Hosszas huzavona után István belement, hogy ad pénzt Andrásnak az adósság rendezésére, de megígértette vele, hogy felhagy a szerencsejátékkal.

András megkönnyebbült, hogy megkapta a pénzt, de ahelyett, hogy egyből rendezte volna a tartozásait, még tett egy próbát a szerencséjével. Nem jött be…

Megint Istvánhoz fordult, s amikor az nem akart újra segíteni, végső elkeseredésében megzsarolta. Az ő kezében van a sikeresen működő webáruház további sorsa.

Itt kapcsolódsz be a történetbe te, kedves olvasó. Képzeld el, hogy kétségbeesetten meséli neked ezt a történetet István és a tanácsodat kéri?

Mit mondanál neki, hogy lábaljon ki a bajból?

Ez a kis történet a képzeletem szüleménye, de ezer féle ennél jóval cifrább problémát hozhat az élet egy cégvezetőnek.

A kilátástalan helyzetben életmentő lehet egy tapasztalt barát. Vagy azért mert támaszt nyújt, vagy azért mert új nézőpontokat ad, amiből kiindulva megtalálható a bajból kivezető út.

Összehasonlíthatatlanul nagyobb segítség egy barátnál, a nyolc barát. Egy csoport, ahol a tapasztalat, a tudás, és a segítő energiák összeadódnak.

Ilyen csoportokat szervezek és vezetek, cégvezetőknek, ahol a résztvevők nem csak támogatják egymást ha baj van, hanem közösen ötletelnek új projekteken, segítik, inspirálják egymást.

Ha kíváncsi vagy hogy működik egy ilyen csoport, esetleg szívesen kipróbálnád magad csoporttagként, akkor március 29-et már most írd be a naptáradba, mert egy nyílt nap keretében lesz rá módod.

A további részletekért kattints ide

Posta Tibor business coach, üzleti mentor